Оголошення в шлюбнiй газетi

Леся Романчук
1
Аби була цнотлива, аки діва.
Прегарна й величава, аки пава.
І вірна, немов скеля, до могили.
Робити аби все на світі вміла.
Аби була чарівна, мов царівна.
На кухні — аби вправна господиня.
До повноти не схильна анітрохи,
І ноги мала довгії-предовгі.
Щоб мала сині очі й довгі вії,
А в ліжку б перевершила повію.
І до вінця із хлопцем — ані-ані!
А звідки ж досвід? Звісно, з «Пан плюс пані»!
І в сексі конче щоб була розкута,
Та шлюбу визнавала грізні пута!
А ще — була дурна, як пень дубовий,
Ловила чоловіка кожне слово.
Як він гульне — аби могла простити,
Й не сміла ні згадать, ні докорити.
На нього щоб молилася довічно.
І щоб була розвинута всебічно:
Могла з дітьми англійською балакать,
І їм ніколи не давала плакать,
Аби свекрусі вміла догодити,
Копійку на роботі заробити,
Аби в гостях трималася, мов пані,
Давала каву в ліжко на снідання,
Щоб їздила до Польщі по доляри,
В одній руці несла центнер товару,
Була при цьому зграбна й сексуальна.
Оце вона, дружина ідеальна!

2
І не шукайте — янголи на небі,
До того ж чоловіків їм не треба.

3
У пошуках і літо, і зима:
Як те обличчя, то не та фігура!
Є попит. Пропозиції чортма.
Така тепер на ринку кон'юнктура.
1991