Impressions. Essai 13. Жуков Проезд

Александра Шнеур
Сиротскими заплатами –
Все небо – решето.
А ветер пахнет патокой,
Вишневый и густой.

Бездомные, безлистые –
Деревья гомонят,
И будто крестят истово
Заблудшую меня.


29.10.2009




The sky is poorly patched-up –
As threadbare as a sieve.
The wind is playing catch-up,
So sickly sweet and stiff.

Stripped naked and unhoused,
The cherries sigh and  rock
As though reaching out
To make a sign of the Cross.


(la ville aquarelle, 2013)