Изпращане

Борис Калинов
Проводих днес до
входната врата
мечтите стари.
Усмихнати дежурно -
като на враг...
Тръгнаха си.
Дума не отрониха
за сбогом!
Оставиха
парфюмена следа,
а тя разсея пари
над изтъркания праг,
покрай грижите  ми,
някак мимоходом...

Б. Калинов  2009г.
Пловдив.
http://www.youtube.com/watch?v=MKXRxsiV8ks


Прошу извинения о неточности. И помощи тоже!
Впервие перевожу стихи:

Проводьи


Провожал сегодня
наяву
старие мечтьи
до домашной двери...
А ушли они
дежурно ульбаясь,
 точно как врагу.
Только часть
духи остался следом,
но разсеялся
радужно изгибаясь
над порогу,
около моих забот,
както мимоходом....

Художник: Андре Кон