Славяни

Борисов Геннадий Витебск
На беларусском языке

Сярод пасёлкаў,
сяліб бенларускіх,
з назвай дзіўнай
адна паланіла: Славяні.

Назва - агнём апякла.
З хваляваннем, здзіўленнем
гучала ў ва мне,
як малітва славяне, Славяні.

Ўся мая істота -
радасці ўзнесла дух,
ад гэтага,
высока - вечнага быцця,
прынадлежнага душы,
сугучнага ёй пачуцця.