Дети, любовь, война

Борисов Геннадий Витебск
На белорусском языке

- Во што. Двое іх на ўсё сяло.
З вайны вярнуўся хто -
Максім і Вася Жукаў з ім.
Хохма была, мужыкі з фронту
як пісьмо пісаў Максім:

"Дарагая Волечка, стаю ў баі,
стаю ў баі, беражы дзяцей".
І ўсё - кропка.

Ліст, як верш, паэма!
Кароткасць і сцісласць
крычыць, ды страшна і нема.

Усё тут злілося, спаёна:
абавязак і мужнасць. Радзіма.
Дзеці, каханне, вайна.