Дiм з химерами на украинском языке

Юлия Дзюба
Прикрасити світ недостатньо яскравих цяцянок,
Щоб люди добріли, не треба монет серебра.
Щоб бачити світ, вам достатньо зустріти світанок,
Життя щоб вдихнути достатньо сказати: «Пора!»
Чому ми будуємо світ без вікна і балконів?
Навіщо землі стільки сірих, бездушних комор?
Навіщо  з прислуги ми ліпимо нових баронів,
І замість гостей запросили додому потвор?
За скільки б, цікаво, Земля відкупилась від людства?
Від їхніх злих вчинків, і вкрай безпідставних ідей?
І скільки їй треба ще витерпіть болісні муцтва,
Допоки не скінчиться бал у людей і химер?!