Заупокойна молитва

Борис Калинов
http://www.youtube.com/watch?v=NIEL98jOPAM

Ти , че ни дедо попе
отслужиш
заупокойна молитва приживе.
Светчетата да ни опеят.
Оти на смърт верна  че идем.
Да знаеме, Бог че ни прости
дето сме буна дигнале...
След назе че се кървища леят
и много вдовици че плакат,
под глави ни на колове.
Гарвани черни че касат
меса ни в темни долове.
Немой стари Отче да жалиш
а служи верно служба си...


Б. Калинов. 2009г.

Востаническая дружина Учителя из Банско -Радон Тодев, заказала себе заупокойную...
В старой церкви с дребезжащим голосом поп отслужил службу. Все знали что сильи неровные. В востании вся дружина погибла  в тяжелом боем с аскером и башибозуком,выполняя свою смерную клятву.
Б