У азиятскай чужой старане

Борисов Геннадий Витебск
На белорусском языке

У азіятскай чужой старане,
на гэтай Ганебна - бязглуздай вайне,
(Ур-ра, тов-варищи!)
Як на страшным пажарышчу,
Юных жыццяу чадзяць галавецпа..

Дауно, нядауна пачуу я:
Злавеснае чорнае слова - Афган.
Маці, ты чуеш, пад небам чужым,
Сын твой,
Там хлопчык сівы naмipae ад ран.

У тузе, кідаюся у клетцы
і выю, як воўк,
Калі чую пра брацкую помач
і доўг, інтэрдоўг...

Афганскі пыл, як Чарнобыля быль.
Ізатопныя падаюць з неба дажджы,
Правадыры блізарукія - пільна
Дбаюць... драхлеюць у Крамлі,
У свет піхаюць гнілую ідэю.
Маці, ты бачыш: на чорнай зямлі
Сын твой,
Твой хлопчык ляжыць, халадзее...