Бабка Макарауна да 90 гадов дажыла

Борисов Геннадий Витебск
На белорусском языке

Бабка Макарауна да 90 гадоў дажыла,
Вярхоунага Савету да вайны дэпуткай была.
(У Тані - квартэранткі - дзень народзінаў).

Колькі Hі звалі к сталу, як анямела,
У хаце сваей на стул ля канапы прысела.

Не бярэ гарэлкі Hі каплі,
- А бывала, стакан вып'ю - і усё,
Эх, каб можна вярнуць маладосць!

- А няма i цяпер, i тады прауды не зналі,
У 39-ым з канцэртам у Маскве выступалі.
Cnpacілi адну: - Много в колхозе скота?
- Не ведаю... Усім няёмка - маучаць.
Скуль мне ведаць, ды смела кажу:
У нас столькі свіней i кароў, i каней.
Молодцы, витебские!
Хлопаюць усе i крычаць.

... Там шчога няма пасля смерці,
Адтуль HіхTO не прыйшоў, паверце...