Рассказы цётки Ганны

Борисов Геннадий Витебск
На беларусском языке

Пайшлі мы, бабы i дзеўкі,
У полі каласкі збіраць...
А Іванчык - брыгадзір торбачкі
Паадбірау i кінуў у балота,
Ці ж гэта чалавек? Дабро
Няхай лепш прападае...

Ці Гэнчык во, ў хату
На кані к "царыцы" заязджаў.
I Гарбачоу гэты -
Аб'ездчык, "краснаботым " звалі,

Скаціна за мяжу
-На "Чорту" ўжо ляціць,
Сільна дзяцей жа пугай сек,
Ведаю сама - звер-чалавек.

А после, яго машына чорная забрала.
I Гарбачыха не дужа гаравала...
Прапаў - i усё тут.