Impressions. Essai 14. Деребеневская Улица

Александра Шнеур
Помнишь / а ты еще не хотела верить
Будто бы все лабиринты / ведут на дно
Ты ли / охотно впадала в любую ересь
И не остановилась / ни на одной
Страхи суть укрощенные / минотавры
Сколько твоих / разбрелось вслепую / вотще
Все одиссеи заканчивались / бесславно
И начинались заново / и  вообще...


16.11.2009



D’you remember / you flat refused to believe
that all labyrinths / lead nowhere but down
Do you remember all heresies / you lapsed into
And that you settled finally / upon none of them
Fears are nothing but Minotaurs / now tamed
Where are yours / straggled off at random / in vain
All of the Odysseys / bring neither glory nor happy-ends
Yet they begin anew / every now and then…


(la ville aquarelle, 2013)