Расказы Лёни Лабанава

Борисов Геннадий Витебск
На белорусском языке

-Дзяцька, здароў! Пасля абеду
3 Лабанавым nacвiў кароў.
-У нас тут 6ылi партызаны?
-Ну былі за Абчугай.
Падпечнікі. У клеці,
Хлявы - лазілі усюды,

У Петры кабылу забралі,
У Будзе бабе знаёмай аддалі.

Праз старасту каня вярнуў.
Ноччу, к яму "партызаны" апяць:
-Давай cолi,... мяшок, тваю маць.
Cолі не даў - забілі...
На Ігрушцы стаяу гарнізон.
Скаціну к немцам на нач вадзілі...