Страшней, чем Колыма

Борисов Геннадий Витебск
На белорусском языке

-Мішa, у якой паліцыі?
У чорта лысага... падлеткамі
У Германію угналі яго i Барыса.

-Але ж Барыс не сядзеў...
-Лабанаў быў на два гады старэй,
Там паўналетні стаў, паняў намёк?
Дзе нада - cnpacілі:
-Ждаў чаго, чаму ня уцёк?...

Hi за што, во 10 лет тpy6iў.
Taкi парадак быў,
Сабака-Сталін так pa6iў.

-Няма парадку,
Дзірэктар во, саўхоз npaпiў,
Пад MІHCK, на станцыю
Перавялі - сперэментальную...
Страшней чым Калыма,
Такой с о б а р н i,
Як у нас - нідзе няма.