Козацька жартiвлива

Юрий Топунов
Ой, козацька слава –
весела забава,
йдуть, як на параді
наші козаки,
сперше – отомани,
веселі, рум’яні,
слідом чимчикують
Їх писарчуки.

         Ой, не кладить вуса
         на пихаті пуза,
         не кидайте друга
         сумного в біде.
         Бо козацька слава
         справжняя шалава,
         ось вона під вами,
         завтра біс зна де!

Ой, козацький чубо
усім дівкам любий, -
пуляють очима
як козак іде.
На боці шаблюка,
дома жинка-злюка,
мов ота гадюка
під парканом жде.

Ой, не кладить вуса
       на пихаті пуза,
       не берить молодку
       за круті боки.
       Бо ота, що вдома
       шастає без втоми,
       буде гвалт і бешкет
       з гнівної руки.