Титанiк-вальс

Леся Романчук
ТИТАНІК-ВАЛЬС
Народному артисту України
І просто другові –
В’ячеславу Хім’яку

З музики до вистави за п'єсою Тудора Мушатеску
"Титанік-вальс"

Так бува, обрида наша грішна земля,
І упевнились в тому не раз ви,
Та ступаючи гордо на борт корабля
Не забудьте поглянуть на назву.

Бо на цей білосніжний і гордий фрегат,
Що вітрила напнув на світанні
Абордажну драбину готує пірат,
Або айсберг чига в океані.

Титанік-вальс, Титанік-вальс,
І вже луна мелодія прощання,
І хвилі знов колишуть нас,
І це, напевно, корабель кохання,
Хто тут матрос, хто капітан,
Що важать сукні, фраки чи мундири,
Ми всі його довічні пасажири
І пливемо до щастя крізь туман,
І пливемо до щастя крізь туман.

Закінчилась вистава. Коли б то знаття,
Що з героями нашими стане?
Бо пливуть кораблі океаном життя
За законом, лиш Богові знаним.