Дзя чынка-смяшынка

Евгений Пешко
Ходзіць па свеце божае дзіця-
Смех дорыць усім.
Вельмі цікавая, дзяўчынка-смяшынка,
Поўная духу душы.

Ад погляду яе, сціснецца сэрца,
Смехам зальецца аж да краёў,
Вельмі цікавая, вельмі жаданая,
Дзівосная птушка з далёкіх краёў!

Так ільецца жыццё з яе вуснаў,
Грае усмешкай з яе вачэй.
Будзь, ты, счаслівай дзяўчынка-смяшынка-
Хай беражэ цябе БОГ!