Снiги

Борщ Ярослав
Я йшов два дні
І вижимав запаси сил своїх
Я з дна.
Запаси вичерпав усі,
Відчув - у цих снігах
Мені хана.

Я народився в місті Соль,
Де фрукти цілий рік і з них
Тече їх сік.
А це - остання моя роль,
В полоні білизни, якою
Очі я обпік.

      Холод до мозку кісток.
      Заганяю свій льодоруб.
      І каната останні моток
      Зачепив за скельний уступ.

Я сюди прийшов,
Мене називали іменами
Вовків.
Тут себе знайшов,
Моє ім'я просте, а воля -
Це воля богів.

      Час подолати страх.
      Рухи розкрились, як крила.
      Тіло - униз, а сам я, як птах,
      Полинув крізь час, до Всевишньої сили.