Актриса

Лилия Аль
Легкий уклін і посмішка лукава,
І погляд з-під повік, як змах крила.
А натовп захлинався:"Браво! Браво!"
Вона себе на успіх прирекла.

Актриса... Навіть дім її - лаштунки.
І кожен жест, і кожне слово - роль.
Вечірки, слава, квіти, подарунки...
І у партері десь її король.

Сьогодні Марта, завтра - Анжеліка,
Офелія чи пані Боварі.
То королева, то брудна каліка;
Інтриги, флірт, романи та парі...

І знов костюм, і море криноліну,
І густо нафарбовані повіки...
Ну, Господи, яка вона Мальвіна,
Ця дама постбальзаківського віку?!