Мы дзем

Евгений Пешко
Мы ідзем за вамі гарады, дарогі,
Розныя прыгоды, горкі і прасторы!
Мы ідзем за вамі рэчкаю няспыннай
З новае крыніцы, новых лепшых мэт.

Хай гучыць у гонар новым перамогам,
Гром людской навалы, як няспынны спеў.
Непрайшлі ж часіны адкрыццёў свядомых,
Новых невядомых, час яшчэ не зжыў!

Хай больш і не можам выдумаць мы кола,
Але ж і старога не можам не засвоіць,
Не можам не заўважыць,
Не можам мы забыць!

Белы-белы вусны кажуць беларусам,
Што яшчэ не зніклі мары ў адкрыццё,
Трэба толькі з верай, мараю на вуснах,
Велічна і мужна ў новы час ісці!