блакитна троянда

Ганна Осадко
– Блакитна троянда – це так небанально в банальному світі,
де місто і люди заснули...отак серед полудня …
– Кому подаруєш?
(полуда  на серці  – не холодно,
та порожньо надто…і вулиці мертвого city –
як сіті рибальські… кого упіймаєш плотвичкою?)

…Маленька рибчина, приваблена зимною річкою,
засохла тараня, набридла смішна полюбовниця…
(блакитна троянда  не пахне, не гріє, не колеться,
не справжня – торкнися – відчуєш! – ТАКИХ  НЕ БУВАЄ!)
….
– Кохана…ця річка стікає до теплого раю…
Не бійся…ці води освячені, хвилі освічені…
А просто прийняти – найкраще на світі освідчення.
А просто довіритись  – хай не буває! – та вірити –
Любити – і байдуже:  рибою, птахом, чи звіром ти
Сьогодні чи завтра – бо вічність у спадок  дарована…
....................................
…блакитна троянда…
любове моя зафарбована…
………………………………
- Таких не буває!
- Буває…
- Не бійся…
іди…
………
І тонни води  під ногами.
І білі сліди…