Зима без сн гу - теж лиха зима

Катя Андриенко
Дірчастий посуд  воду не тримає,

Хоч що роби, а все одно стече,

Коли троянда зірвана вмирає,

Хіба зважають, що їй теж пече.

 

Грудневий морок наче тягне слідом

Думки зимові в чорний чорторий,

Хоча б вже швидше притрусило снігом

Смарагдовий, як очі ті, пирій...

 

І врешті-решт нехай закрижаніє

Все те, що жевріє (та то дарма)...

Пустельний вітер руки не зігріє.

Зима без снігу - теж лиха зима.