40 лет от рождения

Орест Прост
В некоторых областях Украины есть такой обычай, что в день 40-годовщины со дня рождения, мужчинам отсекают топором (понарошку) их "хозяйство" или другими словами - их  "достоинство". Всё это происходит очень театрализовано. Этот обычай символизирует то, что мужчине уже хватит бегать за "юбками", а пора остепениться и больше внимания уделять домашнему очагу. Присутствуя на таком мероприятии, мне пришла в голову мысль написать такие вот куплетики. Как на самом деле получилось, Вам видней!



Якось в жовтні, на світанку,
Вийшов Коля на ганок.    
Захотілось, бідоласі,    
Помочитись за вуглом.    

Але що це - милий Боже!
Де подівся апарат?     
Як же я без нього зможу     
Жить на світі - та це ж ад!     

Не знайшовши апарата,
Що відводить рідину,    
Він пішов до курей, свиней    
Взяв з собою ще й лупу.

Шість годин його шукав він, 
Обійшов три рази  двір.               
Заглядав у всі дверчата.     
Зіпсував свій навіть зір!   

Розбудив свою дружину
І дітей своїх підняв,       
Всі шукають, батька жалко,       
Апарат же взяв й злиняв.    

Жінка каже: «Пам’ятаю
Вчора він на місці був.
Яка трясця його взяла?
Може ти про щось забув?…»

Вчора наче відмічали
День народження моє.
Гості пили і співали,
Гомоніли про своє.

Потім вийшли на подвір’я,
Ти заплакала чогось.
Підвели мене до дривні -
Боже мій, та ось він, ось.

Й справді, той кого шукали,
Мирно на землі лежав.
Його вчора відрубали,
Не потрібен бо він став.

Але, друже, не турбуйся.
Не велика це біда.
Головне - була б на місці
Твоя світла голова.