Пра да-хлусня

Евгений Пешко
Савецкая праўда - у белым пакоі!
Савецкая праўда - у кніжцы з узорам!
Савецкая праўда - савецкі народ!
Савецкія грошы - лічы патрыёт!

Амерыцы супраць - савецкая зграя!
Ракеты і зброя - дазволу чакаюць!
Памерці за думку таварыша баценькі-
Мільёны за подзьвіг успрынімаюць.

Дзе зло - там зброя!
Праўду ратуе - Савецкая Армія!
За праўду?
Знішчаюць хлапчынак-салдацікаў...

Савецкі народ у неаплатным "долгу'"!
Прад ЛЕНІНЫМ - баценькаў,
СТАЛІНЫМ - отчымам-
Таварышы, дзетачкі, заўсёды "в долгу'"...

І не схаваць нікуды крылы,
Якія даў савецкі мараход,
Ён з дрыгвы, адразу ж і ў мора,
Перанёс радзіму - чырвоны параход!

Напэўна, не Тытынік-
Рабіў натоўп народны!
Але ж савецкі боцман,
Памылку ўсё ж зрабіў...

Пабеглі ўсім натоўпам таварышы з падлодкі.
З сабой узяўшы частку гнілой, старой, асновы,
Каб на бяспекі востраў,
Ламаючы усё вёслы, магчыма, даграбці...