Мой абавязак

Евгений Пешко
Мая доля быць з народам,
Горкім яблыкам прыета,
Свежым годзікам разбіта-
Ад пачатку да канца!
Мая доля беларуса,
Абавязак вечны мой...
Быть с табой мая радзіма,
Я клянуся усей душой,
Родну мову паважаці-
Буду я!..
Строіць будычыні святліцу-
Буду я!..
Ад ворагаў цябе бараніці-
Буду я!..
Дзяцей розуму вучыці-
Буду я!..
Мая доля - абавязак!
Мой народ - маёй крыві,
Ні якое ў свеці гора,
Не звярне мяне з шашы!
Хоць яна ідзе насустрач,
Майму шляху да мяжы-
Я іду наперад людзі,
Вам кажу - за мной ісці!