Я не можу...

Надежда Кошель
Я не можу тебе
Називати дорогою білою,
Бо дощі гомонять,
Бо вітри в непокорі свистять...
Відбуяли сади,
Лиш узбіжжя шипшиною спілою
Зір здивують і в зиму,
Як білі хмарини злетять.
Так, зима поспішає.
Сумнішають світлі обличчя
І загострює подих
Холодна нестримана мить,
І жбурляє у простір
Схвильований день протиріччя -
Серце знає,а розум
Не може його зрозуміть.