Impressions. Essai 15. Метро Кропоткинская. Осень

Александра Шнеур
Необъяснимо, исподволь, навсегда,
В духе, традициях ли – партизанских войн
Осень возьмет приграничные города,
Но обойдет стороной белостенный твой.

Небо – еще немного – и через край,
Время слукавит, как будто замедлив ход.
Редкостной блажью покажется – умирать,
Благом – не сочинять никаких стихов.


20.12.2009




Acting as if on the sly but as sure as death,
Quite in the spirit of famous guerilla wars,
Autumn would take border towns all in a breath
Skirting just yours, with its white impregnable walls.

See it? The sky is about to overspill…
Time’s ever cunning…pretending to shorten its stride…
Autumn is here, and dying seems but plain silly,
Having the writer’s block strangely feels alright.


(la ville aquarelle, 2013)