Минуле

Олег Малиновский
Людині під силу змінити сучасність і майбутнє,
але вона не в змозі  змінити минуле.
Відчуваючи свое безсилля перед минулим, людина робить вигляд,
що минуле її влаштовує, хоча в дійсності бажання переписати
минуле - найпотаємніше бажання людини.


Минулого не зміниш ти ніколи,
Ніяк не перепишеш, не зітреш.
Його болючі та гіркі уколи
Ночами сотні раз переживеш.
Воно, як тінь, ходитиме з тобою,
З душі не відпускаючи печаль,
А ти смиренною безслівною мольбою
До неба надсилатимеш свій жаль.
Проситимеш звільнити від печалі,
Казатимеш, що не казав тоді,
Та пізно буде... І надалі
Минуле допікатиме тобі.
З минулим не підпишеш договору,
Воно тебе, як невблаганний кат,
Наче вогнем палитиме докором
Колишніх твоїх помилок і втрат.