Над покосами сонце

Александр Пахнющий
Над покосами  —  сонце.
над покосами  —  спека.
Очі  —  як у японця...
Де ж той вечір?  —  Далеко!..

Задзвеніло травою
об одклепані коси,  —
лиш стерня під ногою...
То  —  покоси. Покоси.

Треба день шанувати,
та спішити  —  не треба,
бо до вечора, брате,
як до синього неба!

Буде вечір. І буде
сон у скошених травах.
Будуть снитися люди
і покіс  —  на отавах.

Будуть снитись долоні
та розпечені лиця.
Розпікає вогонь їх:
що болить, те і сниться...

Примечание: Отава  —  травостой, который поднимается на месте ранее скошенной травы.