Про котика та синичку... укр

Мари Ротарь
На гілочці моєї дички
  Сидить пташка невеличка!
І та пташка - невеличка
  Називається - синичка!
Вийду зі своєї хати -
  Буду пташку годувати!
Покладу до годівнички
  Хліба, сала та пшенички!
Та синичка жовтогруда
  Мені дуже вдячна буде!
Буде вона біля хати
  Мені весело співати!
Хай синичка тая знає -
  В неї ворогів немає!
Лише, котик той сіренький,
  Що ступа сніжком тихенько
Ходить колом біля дички,
  Поглядає на синичку!
І як тільки, хитрий, схоче,
  До синички вмить доскоче!
Перекине годівничку,
  Налякає в смерть синичку!
Ні! Це важко уявити!
  Бо синичка хоче жити!
Може, десь, не знаю - звідки,
  В неї є маленькі дітки!
Котику ти мій пухнатий!
  А  ,лишень, іди до хати!
Дам тобі я пити, їсти,
  На коліна мені сісти!
І на припічку тепленькім,
  На ряденечку гарненькім
Тебе спати покладу -
  ВІДВЕДУ ОТУ БІДУ!

       1994г.