Наперад

Евгений Пешко
Зімовы вечар навагодні
Прыйшоў к табе ў тваё вакно.
Колькі зор неверагодных
Наступны год нам прынясе!
Мары збудуцца канечне-
Калі ў іх паверыш ты!
Табе патрэбна стаць лепшым -
Не стой, наперад брат ідзі!
Не бойся ты -
Ні цяжкай сцежкі,
Ні ворага тугой усмешкі,
Глыбні ж ты браце гора з дзежкі,
Ізноў за марай услед ідзі!