Як жа любiш Ты!

Велисевич Надежда
(белорус. яз.)

*
Як шмат любові мне, Хрыстос, яўляў! -
Ад зла сцярог Ты і абараняў.
Ты па дарогах моцнаю рукой
сярод ўсіх Цяжкасцей і навальніц давёў дамоў.

Калі прад мною расчыніўся стромкі край,
і ў сэрцы ўспыхнула: «Жыццё, бывай!» -
Твая рука ля рысы страшнай той
мяне схапіла, - як жа любіш Ты!

Цяпер, калі абдумваю той міг,
мне сорамна перад Табою і людзьмі
за жах, што існасць ўсю скаваў маю,
за слова, сэрцам што ў дакор таю:

«Памылкавы недасканалы ў любові»*-
прабач, Хрыстос, і ажыві святою Кроўю,
прасвідраванай дланью да шчакі
Ты дакранісь, ў дрыгве, о, не пакінь…

Ты дасягні, мой Ойча, да мяне!

...Якія  ж ласкавыя рукі ў Цябе!

* 1Иоан.4:18"...Боящийся несовершен в любви".


*
Фото автора 25.12.09г.