НЕ ПАК НУ

Евгений Пешко
Не патрэбны мне месяц і зоркі,
Не патрэбны мне гонар і слава!
Я за неба над нашай зямлёю,
Я за неба без чорных хмараў!

Ліш табе, Беларусь, я ўдзячны,
Ліш табе, я гімны спяваю!
Каб гісторыя нашай дзяржавы,
Мары народныя ў сябе ўвабрала!

Безліч славы, гонара, моцы,
Я табе праз вякі пажадаю,
Каб пад тваім запаведным сцягам,
Мноства люду табе прысягала.

Я ўдзячны за нараджэння,
У гэтай зямлі найпрыгожай.
У сваіх думках, поглядах, словах
Цябе, Беларусь, не пакіну ніколі!