Зм цер

Евгений Пешко
Быў баян у Зміцера
Граў ён дзень і ноч на ім.
Брыдкім быў музыкаю-
Горшым песняром!

Суседзі клікалі -
Завывалі ўслед,
Зміцеру-мучыцелю,
Каб спыніў канцэрт.

Ён жа, іх не чуе
І грамчэй дае,
Што аж сцены рвуцца
Ад дурнога прэч!

І калі ж ён спыніцца,
Ці ён знарок?!
Завывае песьняю,
Як шалёны воўк.