Не тiльки...

Василь Ганжар
Не   тiльки  в  днi   весни
Я  бачу   дивнi   сни,
Що   серце   так    хвилюють,
А   в   тiх   чудових   снах
Витаю   я,  мов   птах,
I  придиви   малюю.

Я   бачу   вдалинi   -
В  досвiтньому   вогнi   
Хвилюється   пшениця.
Наскiльки  бачить   зiр  -
Кругом   поля   без   мiр -
I   cкрiзь   роса  iскриться.

I   вiє     вiтерець,
Доносить   дух    чабрець,
Що  над   полями   лине.
I жайворонок   вмить
Десь   в   висях  задзвенить,
Де   небо   синє  -  синє.

I   плавиться   душа,
I   стерпнiстю   зруша
На   ранок   ночi  змiна
I   нiжнiсть   окропить,
I   серце   защемить,
Бо   то   ж   моя Вкраiна.