Гарачыя слезы...

Евгений Пешко
Гарачыя слезы...
Ружовыя шчокі...
Цягучыя песні
Поўны тугі...
Папараць кветка
Цвіце на Палессі...
Дзяўчына Алеся
Лічыць снапы...
Сколаты рукі,
Белыя ногі,
Пад хустку прыбраны,
Ад воч і ад сонца,
Колеру света
Яе валасы...
Цяжкімі крокамі,
Сялянскае золата-
Спее на ніве -
Чакае пары...
Дзявочыя слёзы,
Не бачны ў ночы...
Бо не ад працы,
Ружовыя шчокі...
Гарачыя слёзы...
Бо ад бяды...

*калі не можыце прачытаць! паспрабуце ўслых, падбіраючы патрэбную інтанацыю. Рыфма тут есць! Я, прабачце калі ласка, не магу адпаведным чынам паставіць знакі прыпынку.(не хачу вучыцца, а хачу пісаць) Гультаем нарадзіўся - гультаём і...
За тое, калі выйду на пенсію, будзе чым заняцца;) ZHENIA