Гей, Карпати!

Ванька Жук
Гей, Карпати дорогенці, ріднії Карпати!
Вийду я на полонину та зачну співати.
Заспіваю про кохання, про кращую долю...
Можеш ти не відкликатись, я тя не неволю!

Про зелені гори файні пісню заспіваю,
Скучив я за гуцулками, їх не забуваю.
Мак червоний на долині голову схиляє,
А дівчина молоденька, сльозу витирає.

А коли зима зав'южить, вкриє гори снігом,
Стане краля милуватись з своїм чоловіком.
Заглядати буде місяць у твоє віконце,
Не розплещеться кохання, лишиться на донці.

Як підем колядувати, прошу не барися,
Під ялинкою в тулупі мя чекає Христя.
Буду з нею цілуватись до темної ночі,
Будуть зірки нам сіяти, як Господні очі!

Я колядки проговорю, буде всім розрада,
Як ся підеш до Романа, то вже буде зрада.
Не втікай від мене, мила, я тебе благаю,
Щастя хочу побажати я тобі без краю!



Фото з інтернету.