Пра чарта

Евгений Пешко
Прамая дарога ў пекла.
Цяжкая дарога ў рай...

А што калі на Зямлі пекла!
Як папасці ў рай?
Цярпець я не хачу -
Балюча...

Калі пайду сам -
У чарта апынуся,
А там ён мне пакажа,
Як сапраўды, - балюча!

Я ж не трушу!
Так, можа крышачку, трошкі,
І тут жыць не магу,
А там чакаюць розгі!

Не гэта ўсё хлусня
Бога, як і чарта - нямя!
Па тэлебачанні казалі,
Што ўсе пайшлі ад "абяззяны"

Тады ж нямя і рая!

Чакайце.
Няма пекла, няма рая
Мы ўсе малпы,-
Дзе б узяць бананы?

Залезу я на дрэва
І непайду ў школу
Справа вырашана...
Стану я жывёлай!

Чорт!- Мая матуля,-
Яна ж мне пакажа!
Які д'ябл ласкавы,
Як дубец лупасіць.   

Не, хай гэты "дурань"
Завецца "абяззянай"-
Я ж пайду ў школу?-
І апынуся ў раі.

      
P.S. З думак хлопчыка-шасцігодкі