табе не у дамёк

Маша Жук
Калі ты багаты
І маеш тры хаты
Табе не у дамёк
Як жыве той дзядок
Якога лішылі
Маленькай кватэркі
Таму што стары
і не хоча памерці
калі апрануты
і маеш машыну
табе не у дамёк
на сколькі балюча
той вецер з марозам
па скуры лапоча
нібы бізунамі
ці вострай нагайкай
калі ты сядзіш
у сваім кабінеце
і правіш краінай
ці проста заводам
а можа калгасам
табе не у дамёк
ці добра ці дрэнна
тым хто працуе
не ложачы рук
выконваючы твае
крутыя загады
калі ты працуеш
і дзённа і ночна
кааб накарміць
апрануць навучыць
табе не у дамёк
як добра на моры
ляжаць на пясочку
уплятаць садавіну
і заморскія віны
табе не па смаку
усе гэтыя цуды
бо не па кішэні
такая раскоша.