РБ

Владимир Королёнок
Нібы хмарка ляціць ў паднябессі
Нібы чарка плыве да мяне
Нібы тая дзяўчына Алеся
Што аб шчырай свабодзе пяе

Многа сімвалаў людзі прыдумалі
Забабонамі душачы нас
Са сваімі свабоднымі думамі
Я хацеў бы звярнуцца да вас.

А наша сэрца жыве пад прыгонам
Прапаганды і дурасці шмат
Адбіваючы печань амонам
І саджаючы ў турмы за мат.

Ты скажы мне спадар у чым праўда?
Ты скажы мне навошта жывеш?
Сумна сэрцу, а годы нязграбна
Уцякаюць, бо цяжка цярпець.