я Беларус!

Маша Жук
Я Беларус!         
Я Беларус,  і тым ганаруся,
Што нарадзіуся я у Беларусі!
у Беларусі шмат перажыушай
кАты тапталі яе сапажышчам
шмат беларусау было забіта
але ніхто у нас не забыты
і таму усім нам трэба імкнуцца
каб тыя часы не змаглі к нам вярнуцца!
Нам зберагчы трэба Радзіму,
Замкі  Альшанскіх і Радзівілау.
Нашы азёры, лясы і падлескі,
Усе гарады, хутарочкі  і вёскі.
Белую Вежу і Пушчу з зубрамі,
Каб нашы нашчадкі усё гэта спазналі!
Многа чаго яшчэ на Беларусі
Дзіуных мясцін ёсць і жоравы, гусі.
Я Беларусам, людзі, завуся
Іменем гэтым я ганаруся!!!