Осiннi свята

Наталья Гуркина 2
Він Господа в воді хрестив
І праведно життя прожив.
Та Ірод голову відсік...
З тих пір цей день – Головосік.
(11 вересня – Головосік)
***
Симеона вшанували,
До святих зарахували.
Вересень, трава зелена,
Ми святкуємо... Семена.
 (14 вересня – Семена)
***
В комори городину осінь ховає,
А друга Пречиста дощем поливає...
Немає маля? Попрохай – і народиться!
Усім допоможе в цей день... Богородиця.
 (21 вересня – Різдво Пресвятої Богородиці)
***
Дівчата скорий шлюб прохають,
На Матір Божу уповають.
Про щастя молять навіть вдови
У день жовтневий, на...  Покрови.
(14 жовтня – Покрова)
***
На ньому Господа розп'яли,
Та хрест цей люди відшукали!
Цю свытлу дату зближення
Звемо з тих пір...  Воздвиження.
(27 вересня - Воздвиження)
***
Як святого поважають,
Місто Київ довіряють.
А звання, як в Гавриїла,
В листопаді... Михаїла.
 (21 листопада - Михайла)