Розкажи, голубко

Оксана Спасова-Бойко
Розкажи, голубко біла,
Чом сумна і наче плачеш.
Воркотала і раділа,
А сьогодні світ не бачиш.

Червоніє пір’я біле,
Їй нагадує про втрату.
Ранком милого убили,
Ні з ким більше воркотати.

І байдужості пустої
Повна до усього світу,
Пада до землі сирої
І не може вже злетіти.

1999 р