клен

Оксана Спасова-Бойко
136 деревьев было вырублено в центре Киева. Готовили место под очередную застройку. Прошло 2 года...строительство заморожено, так и не начавшись, признано незаконным. Но деревьев не вернуть...впрочем и новых не появилось...и никто за это не ответил...


Клен насіння розкидає
Далі, більше, наче знає,
Що останні доживає
                Свої дні.
І кружляють його діти,
Як маленькі вертоліти
І колише вітер віти
                Їм услід.


Клен старий багато бачив.
Він загибель передбачив.
Більш не буде з ним побачень.
                Лиш у сні.
Лиш асфальт на його місці.
Так завжди у цьому місті –
С кожним роком менше листя
                Навесні.


Кам’яніють тихі сквери.
Хто зупинить цю холеру?
Може ці самі папери
                З його тіла?
Якби те напевне знати,
Перестала б я писати,
Не змогла б вірші складати,
                Не схотіла.


Я обходжу мимоволі
Місце смерті від сваволі,
Де проклали плити голі
                На могилі...
Вже весна..., а він не чує...
Сонце тепле не відчує.
Чорний ворон лиш віщує
                Про загибель.