Як Мурка Сирка надурила

Таисия Цыбульская
Рано-вранці біля хати,
Де Сірко надумав спати,
Вийшла Мурка погуляти,
Свою шубку причесати.

Задоволено муркоче,
І поснідати вже хоче.
В роті не було ні риски!
Тільки ж як дійти до миски?

Там Сірко собі лежить,
Робить вигляд наче спить.
Мурка хвостиком махнула,
І до хати знов гайнула.

Дуже молока кортить!
Що ж бідненькій їй робить?
І подумавши гарненько,
До комори шасть тихенько.

Знає добре хитра киця,
Що Сірку уранці сниться!
Ковбаса,м"ясце та сало!
Йому завжди цього мало!

Тому й требя хитрій киці
Ковбасу дістать з полиці.
Тягне скоро на поріг
Де Сірко уранці ліг.

Тільки ковбасу лишила,
Тут хазяйка йде до діла!
Як побачила картину!
Ухватилась за лозину!

Так Сіркові перепало!
Що не думав і про сало!
Ковбасу ж не викидать,
Краще Мурці вже віддать.

Мурка у дворі гуляє,
За метеликом ганяє.
Буде день у киці гарний!
Добре коли труд не марний!