Моя холодна цар вно

Оксана Спасова-Бойко
Яка чудова за вікном весна.
Я так давно не розмовляв із нею.
Я наче прокидаюся від сна,
Де жив мій біль, де ти була моєю.

Вже травень розквітає за вікном.
В душі моїй сніги твої розтануть
І трави малахітовим сукном
Шепочуть, що ці спогади останні.

Твоє життя, мов кіно.
Ти режисер і актриса.
Підігріваєш вином
Ти крижані свої риси.
Я повертаю себе,
В твоїй країні так зимно.
Я забуваю тебе,
Моя холодна царівно.

Ти нищила все тепле навкруги.
Перетворила на каміння квіти.
Не друзі ми тепер, не вороги.
Мого кохання ти зламала віти.

Гадала ти, я буду все життя
Чекати і себе в тобі шукати.
Тепер, повір, немає вороття
Я вже змирився з гіркотою втрати.

2000 р