Я не мушу, але вимушена

Оксана Спасова-Бойко
Я не мушу, але вимушена.
Не страждаю, але вимучена.
Я не плакала – заплакана я.
Не боялася – залякана я.

Я не спала, але бачила сни.
Не росла, але став одяг тісний.
Не кричала, але голос мій зник.
Не шукала, та знайшла сто улік.

Не дивилась, але бачила я.
Не кохалась – народилось хлоп’я.
Я не вчила, але знаю усе.
Не бажала, але мрія несе.

2005р.
Я знаю, что в украинском языке нет слова "улік", но никак не могут придумать замены. Буду благодарна за помощь)