Я не можу жить без роду

Евгения Чмут
Я не можу жить без роду,
Мов зламана гілка:
В мене батько – росіянин,
Мати – українка.

Разом з батьком я читала
Пушкіна й Толстого,
Разом з мамою співала
Дітям колискові.

Як же можна розділити
Мене навпіл, люди?
Я не можу кинуть матір
І батька забути.
 
Я дві мови змалку знаю,
А душа єдина.
В моїм серці об’єднались
Русь і Україна.