Кацярыне... астатн м

Евгений Пешко
Ваша высокасць, ваша су'ёзнасць
Прабачце дурня, за словы мае...
Мне, маленькаму і безназоўнаму,
Жыццё разумеці, бог, не дае!

Не тое, што трэба, кажу без уступу,
І лезу ў пекла, праз краты, платы!
Рвуся да чорта, а ён ужо зверху
Усеўся і едзе на мне, як кані!

Цмокае ён языком і смакуе,
Бо дождж залівае крывёю палі,
Бо не ўродзіць жыта ў людзей,
Палеткі затопіць чырвоны прыліў...

І дурань якому не трэба нічога,
Гоняць якога прэч ад вачэй,
Больш сваіх словаў, шчасце людское!
Шануе...І б'ецца, хоць чорт і мацней...

Калі ён няправы, дарэмны старанні,
І трэба баяцца, хавацца, уцякаць,
Хто пераможа агідну пачвару,
Як ад люстэрка людзей адтуліць? 





P.S. Toute vеrite n'est pas bonne a dire.