Втихаря

Людмила Фомичева
Заиграла вьюга с ветром
И танцует снежный вальс.
Ну, а солнышко с "приветом" -
Светит, ярко - не таясь.

А мороз узор рисует...
Под шумочек - втихаря.
Знает - зимушка балует,
В календарь, и не смотря.


Някак тихо...

Заигра се зимата със вятъра
и танцуват снежен валс.
А слънцето с топъл привет
свети ярко, дава им шанс.

А студът етюд нежен рисува...
под шумата - тихо някак.
Знае, че тя зимата си лудува,
непоглеждайки календара.

             Мария Магдалена Костадинова