Що робити?

Анна Момот
Хворіє жінка у каліки.
Якщо він гроші не збере,
Не купить їй потрібні ліки,
То лікар каже, що помре.
Сусід Іван не зможе дати -
У нього нічого й питать:
Купив колиску немовляті,
А треба ще борги віддать.
І у куми не поспитати,
Бо в інституті сина вчить:
Продала вже батьківську хату,
Своя у закладі стоїть.
Якби ж була у них хатинка,
То б він продав її, мабуть.
Та в нього є хіба що жінка -
Самі в гуртожитку живуть.
А пенсія уже спожита,
Ще довго другої чекать...
Ой, що ж безногому робити,
За що ж ті ліки купувать?
Тепер помре дружина люба,
Бо в нього пенсія мала.
Якщо калікою не був би,
То, може, довго б ще жила...
Між тим в парламенті країни
Рядами файно стоячи,
"Іще не вмерла Україна" -
Лише співають діячі.


05.02.2010г.